dinsdag 15 februari 2022

Manifesteren!

 Hallo allemaal!

Manifesteren, wat is het en hoe doe je dat?

Verlang jij naar meer tijd voor jezelf, waarin je doet wat jij echt wilt? Of wil jij meer innerlijke rust voelen? Wil jij weer kunnen genieten van je gezin? Mogelijk kriebelt het bij je om voor jezelf te gaan beginnen, of wil jij meer van betekenis zijn op je werk.

Creëer het leven dat jij wilt. Oftewel manifesteer het leven dat jij wilt. In deze blog neem ik je mee naar wat manifesteren is en deel ik de belangrijke onmisbare stappen die hiervoor nodig zijn. Manifesteren kun je leren.


Wat is manifesteren?

Als eerste wil ik met je stil staan bij de betekenis van manifesteren.

Manifesteren is het openbaren, iets zichtbaar maken, bekendmaken. Het manifesteren van jouw verlangen, betekent de weg die je aflegt naar het uitkomen van je wens. Van dromen naar doen en ontvangen.

Verder in deze blog deel ik de 6 onmisbare stappen die nodig zijn om te manifesteren van wat jij wilt. En helemaal onderaan deel ik nog extra tips voor een succesvolle creatie van jouw wens.

Manifesteren en trillingsfrequentie

Alles is energie. En dan bedoel ik echt alles. Denk aan de stoel waar je op zit, de bomen, je eten, de dieren, je lichaam.

En alles heeft zijn eigen trillingsfrequentie en is met elkaar verbonden. Jij hebt ook een eigen trillingsfrequentie, net als jouw gedachten en emoties.

Bij het creëren van jouw verlangen, is het belangrijk dat jij je bewust bent van de trillingsfrequentie die jij uitzendt. Want er is een universele wet die er altijd is. Namelijk, wat je uitzendt trek je aan.

Als jij denkt dat het niet mogelijk is, dan creëer jij een gevoel wat overeenkomt met deze gedachte. Als je kijkt naar de universele wet, dan trek jij jouw werkelijkheid aan die overeenkomt met het gevoel wat jij uitzendt. Je krijgt dan bewijzen te zien dat het niet mogelijk is. Dit noemen ze manifesteren met de wet van aantrekking.

Jouw gedachten creëren jouw gevoelens en jouw gevoelens creëren jouw werkelijkheid.

Net als bij het afstellen van de juiste radiozender waarbij je zoekt naar de juiste radiofrequentie, ga je bij manifesteren het juiste gevoel opzoeken wat past bij wat jij wenst.

Verdriet, onzekerheid en angst hebben een lage trillingsfrequentie en enthousiasme en tevredenheid een hoge trillingsfrequentie. Wat straal jij het meeste uit?

Afstemmen op jouw verlangen

Om jouw verlangen of wens uit te laten komen, stem je je huidige gevoel af, overeenkomstig met het gevoel wat past bij jouw verlangen. Dus uit je weerstand of onzekere gedachten, naar een gewenst gevoel.

Het gaat erom dat je helder hebt wat je precies wenst en dat je de hierbij passende gevoelens naar boven haalt. Je gedachten zijn hier een heel bepalende factor in, omdat je gedachten je gevoelens creëren. Je gedachten creëren jouw werkelijkheid. Je bewust worden van wat je denkt en zegt en je gedachten en woorden aanpassen in de richting van jouw verlangen, is nodig als jij een verandering wenst.

Een voorbeeld

Stel je wilt graag een andere baan. Welke gevoelens passen bij jouw nieuwe baan?

Wil jij je gezien en gehoord voelen op je werk? Voel jij je betekenisvol en energiek op de werkplek waar je van droomt? Stem je dan af op hoe het voelt als je je van betekenis voelt.

Het zou ook kunnen dat bij jou nu juist negatieve gedachten door je hoofd gaan. Bijvoorbeeld gedachten als dat een andere baan zoeken je veel kruim gaat kosten. Als jij denkt dat het veel kruim kost, dan zend je een gevoel uit naar het universum dat het moeilijk zal zijn. En welke gevoelens zend je uit als je met je gedachten bent bij je huidige baan waar je niet tevreden bent.

Bij de negatieve gedachten zendt je een lage trillingsfrequentie uit en als je afstemt op fijne gevoelens dan zendt je een hoge trillingsfrequentie uit die past bij waar jij naar verlangen.

Wat je uitzendt krijg je terug

Wat denk jij regelmatig over jezelf? En welke belemmerende gedachten gaan er door jouw hoofd als je stil staat bij jouw verlangen? Ben jij je bewust van wat je elke dag tegen jezelf zegt? Oftewel: Ben jij je bewust van de energie die je (onbewust) uitzendt naar het Universum?

Veel voorkomende belemmerende gedachten zijn:

“Ik ben niet goed genoeg”.

“Daar heb ik geen geld of tijd voor”.

“Ze zitten niet op mij te wachten”.

“Ik moet eerst nog een nieuwe studie volgen”,

“Wat zullen anderen ervan vinden?”.

Welke gedachten houden jou tegen? Welke overtuiging heeft aandacht nodig om deze te veranderen in een (meer) helpende gedachte?

Ik gun het jou om voorbij je belemmeringen te komen en meer inzicht in jezelf en je gedachten te krijgen. Zodat je kunt zijn wie je echt bent en kunt leven wat jij diep van binnen wilt. In verbinding met jezelf.

Kun je alleen materiële zaken manifesteren?

Je kunt alles manifesteren wat jij wenst! Als je het maar gelooft dat het gaat lukken. Vaak denken we aan materiële zaken om te wensen. Bijvoorbeeld een mooi huis, spullen of geld. Uiteraard is een fijne plek om te wonen en voldoende geld erg fijn om te hebben. Maar weet dat het geld en spullen je niet gelukkig maken. Het gaat om hoe we ons voelen.

Stel dat je veel last hebt van onrust, dan kun je bijvoorbeeld innerlijke rust manifesteren. Misschien wil jij graag meer tijd voor jezelf, of wil jij je meer betekenisvol voelen? Dan is dat iets wat je gaat manifesteren.

Of het nu om jouw droomvakantie gaat, een andere baan, of betekenisvol leven… Alles is mogelijk!

Manifesteren, hoe doe je dat?

De 6 onmisbare stappen om te leren manifesteren leg ik hieronder uit.

1. Vraag

De eerste stap om te manifesteren wat jij wenst is door letterlijk te vragen wat jij wenst. Omschrijf dit zo helder mogelijk. Niks is te gek en alles is mogelijk!

Je kunt echt alles manifesteren wat jij je voor kunt stellen. Mijn grootste bewuste creaties zijn het leven met mijn man en dochter in ons mooie (huur)huis in het mooie Valkenburg, en mijn mooie werk in de ouderenzorg bij Stichting Envida.

Naast tastbare manifestaties als een huis, een baan, een auto, gaat het uiteindelijk om hoe jij je wilt voelen. Je kunt wel in een prachthuis wonen, maar als je je daar doodongelukkig voelt…? Dus de allerbelangrijkste vraag is:

Naar welk gevoel verlang jij?

Vraag en het wordt gegeven

2. Visualiseer wat jij graag wenst

Visualiseren is een verbeeldingsoefening. Je kruipt hierbij in de huid van je toekomstige zelf. Zie voor je wat jij meemaakt, wat jij denkt, welke keuzes jij maakt als je bereikt hebt wat jij wilt. Hoe VOEL jij je als jouw droom is uitgekomen? Ga dromen met de overtuiging dat alles mogelijk is en zet hier al je zintuigen in, alsof je het al werkelijk meemaakt.

Fake it till you make it

“Mij lukt het niet. Dat visualiseren is niks voor mij. Ik kan dat niet. Het voelt onrealistisch.” Mogelijk denk jij net als degene die deze woorden naar me uitsprak dat dit moeilijk is. Of mogelijk geloof je er niet in.

Als eerste wil ik je zeggen: ‘Als je denkt dat je het niet kunt, dan kun je het niet’. En ten tweede wil ik je iets vragen: “Kun jij je voorstellen dat je net een fantastische vakantie hebt gewonnen naar Curaçao ? Je verblijft in een mooie omgeving en mag zwemmen met de dolfijnen? Zie je het voor je? Voel je de energie en de vreugde die de dolfijnen bij je losmaken? Dan heb je net gevisualiseerd. Het is net als dagdromen. Dus jij kunt dit ook!

3. Geloof in jezelf

Geloof in jezelf en laat los wat jou niet meer dient.

Wat ik bij stap 2 al schreef: Als jij denkt dat je het niet kunt dan kun je het niet. Dit geldt ook voor belemmerende gedachten als: ‘Het is voor mij niet haalbaar. Ik heb er het geld niet voor. Het is mij niet gegund. Ik heb het niet in me’. Dit haalt jouw trillingsfrequentie naar beneden. Je trekt aan wat je denkt en ervaart hierdoor bevestiging dat je het niet kunt, of dat het zwaar is, of niet haalbaar is.

Je gedachten creëren jouw werkelijkheid.

Ga werken aan je belemmerende overtuigingen. Wat zeg jij continu tegen jezelf? Waar denk jij in tekorten of in gebrek? Welke gedachten houden jou tegen op weg naar jouw verlangen? Wat kun jij doen om jouw trillingsfrequentie te verhogen, in afstemming met wat jij wilt? Wat kun jij doen om je beter te voelen?

Een mooie oefening hiervoor is dagelijks dankbaarheid voelen of affirmaties op zeggen.

Waar ga jij je vanaf nu op focussen? Op onvrede, of op wat jij diep van binnen echt wilt?

4. Kom in actie

Zonder actie geen resultaat. Met alleen dromen ga je er niet komen. Je zult er echt iets voor moeten doen. Welke stap kun jij nu zetten? Bijvoorbeeld: Aan de slag te gaan met je belemmerende overtuigingen. Een makelaar bellen als je op zoek bent naar jouw droomhuis. Dagelijks een meditatie doen voor meer innerlijke rust.

Of maak een moodboard van jouw wens. 

Een moodboard is een verzameling van inspiratie over een bepaald thema wat in een collage verwerkt wordt. Je kunt een moodboard maken over je werk, jezelf, liefdesleven, een droom en over elk gewenst thema.

Wat kun jij nu al doen om een stap dichterbij te komen bij dat wat jij graag wilt? Welke kleine stap kun jij nu al zetten?

5. Geef niet op

Geef nooit op. Als het tegen lijkt te zitten, of als alles erop wijst dat je het niet gaat krijgen, ga dan onderzoeken waar dit aan kan liggen. Heb je wel helder gevraagd wat jij wilt? Welke gedachten en gevoelens zend jij uit? Is dit verlangen echt van jou? Heb jij de juiste acties genomen die passen bij jouw verlangen? Wat kun je nog meer doen? Manifesteren van jouw wens komt vaak niet aanwaaien. Geduld en in er voor gaan zijn cruciale factoren.

6. Toelaten

Vertrouw er volledig op dat waar jij naar verlangt daadwerkelijk naar je toekomt. Richt je aandacht op wat jij wilt. Laat al je weerstand los. Durf achterover te leunen en laat ‘hoe het naar je toekomt’ los. Dan wijst de weg zich vanzelf. Mits je bovenstaande stappen serieus hebt genomen.

Nog een paar manifesteer tips

  • Herken de signalen van het universum. Denk aan inspiratie, een hulpbron, iets wat iemand zegt, een helpend persoon die ineens op je pad komt, een idee wat perfect matcht met jouw verlangen. Neem deze signalen serieus. Deze wijzen je erop dat je op de juiste weg zit.
  • Durf je over te geven en heb vertrouwen dat wat de bedoeling is, zich op het juiste moment en in de juiste vorm openbaart in jouw leven. Richt je op wat jij wilt, alsof je het nu al hebt bereikt.
  • En als laatste: Geniet van het proces. Het gaat niet om het einddoel. Het gaat om de weg ernaar toe.

Happiness is not a destination, it’s a way of life

Deel deze blog met iemand die jij het ook gunt om zijn of verlangen te verwezenlijken. Samen maken we er zo een mooier leven en mooiere wereld van. Succes met manifesteren van jouw verlangen! Ik gun het je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

KIC Challenge #184 t/m #187

 Hallo allemaal! Vandaag wil ik weer even wat creaties met jullie delen die ik heb gemaakt voor het designteam van het Kaartjes Inspiratie C...